Basisproduct - Speltmeel - Volkoren - 5 kilo
OverzichtVoordeelverpakking van ons kwaliteits-speltmeel.
Spelt wordt ook wel ´oergraan´ genoemd. Dit oude graanras heeft een hoog eiwitgehalte en bevat veel vitaminen en mineralen. Om het te verbouwen zijn er minder bestrijdingsmiddelen nodig dan bij tarwe.
Spelt bevat wel gluten, maar heel andere dan tarwegluten. Het is licht verteerbaar. Let op: ons speltmeel kan sporen van tarwegluten bevatten!
Speltmeel is geschikt voor het bakken van brood en voor alles waarvoor u ook tarwemeel kunt gebruiken. Het brood wat u van alleen speltmeel bakt, is enigszins compact. Houdt u meer van luchtig brood, dan kunt u 1/3 van de hoeveelheid speltmeel vervangen door speltbloem.
Let op: Spelt kunt u eerder overkneden dan tarwe. Houd eventueel een kortere kneedtijd aan.
We hebben dit speltmeel ook in een kilo-verpakking. Wilt u liever biologisch speltmeel? Ook dat is bij ons verkrijgbaar.
Tip: het kruim van speltbrood is vaak wat ´losser´ dan dat van tarwebrood. U kunt eventueel speltbroodverbeteraar gebruiken. Ons speltbroodverbeteraar bevat speltbloemenzymen en ascorbinezuur (=vitamine C).
Gemiddelde voedingswaarden per 100 gram
Energie | 1531 kJ / 366 kcal |
Vetten | 2,43 g |
waarvan verzadigd | 0,41 g |
Koolhydraten | 70,2 g |
waarvan suikers | 6,82 g |
Vezels | 10,7 g |
Eiwitten | 14,6 g |
Zout | 0,02 g |