Gelatine - Bladgelatine - 12 blaadjes - 20 gram
Dr. Oetker Bladgelatine Helder 20g (12 blaadjes)
Heldere gelatine blaadjes voor het bereiden van taarten, puddings, vullingen, crèmes en geleien. 1 gelatine blaadje is goed voor 85ml vocht. Voordat de gelatine blaadjes gebruikt kunnen worden moeten ze eerst wellen in koud water. Na het wellen los je de gelatine blaadjes op in warm water, warme melk of warme slagroom. Gelatine niet met verse kiwi, ananas, papaya of vijgen gebruiken. Deze vruchten vooraf blancheren of uit blik gebruiken.
Bereidingswijze
Bij warme bereiding: het nodige aantal gelatineblaadjes één voor één in koud water leggen en ongeveer 5 min. laten weken. De blaadjes eruit nemen, uitknijpen en door de warme, te geleren vloeistof roeren totdat de blaadjes zijn opgelost. Bij koude bereiding: het nodige aantal gelatineblaadjes één voor één in koud water leggen en ongeveer 5 min. laten weken. De blaadjes eruit nemen, uitknijpen en de blaadjes in een pannetje leggen en deze mengen met 5 eetlepels water. Verwarm de gelatine al roerend tot de gelatine volledig is opgelost (niet koken). De gelatine laten afkoelen tot kamertemperatuur en de gelatine, voordat deze begint te binden, al roerend toevoegen aan de vloeistof. In de koelkast laten opstijven (minstens 2 uur).
Ingrediënten:
- 100% varkensgelatine
Inhoud:
- 12 blaadjes