Bakvorm - Vlaaipan - doorsnede 28 cm - alusteel

Artikel 27 van 88
€ 8,99 (inclusief btw)

Een vlaaipan, zoals een echte vlaaipan hoort te zijn! Niet zo´n raar ding met een ribbelkant, die vaak als vlaaivorm worden verkocht.

Deze vlaaipan is van alusteel. Dat is een zeer prettig materiaal en onverslijtbaar. Zelf heb ik mijn vlaaipannen van alusteel al minstens 15 jaar en gebruik ze vaak. Het materiaal geleidt de warmte optimaal en daarom worden deze vormen ook graag gebruikt door de professionals. Wel altijd goed invetten!

Je kunt in deze vlaaipan uiteraard elke denkbare vlaai bakken: openvlaaien, rastervlaaien, fruitvlaaien, vlaaien met gele room enzovoorts.

Behalve om vlaaien in te bakken, gebruik ik deze vorm ook vaak om een breekbrood/plukbrood te maken. Ik kneed hiervoor in 20 minuten een deegje van 500 gram bloem, 300 ml water, 2 tl gist, 1 1/2 tl zout en 20 gr zonnebloemolie . Dit gaat 30 minuten in de voorrijs in een licht met olie ingesmeerde kom. Daarna maak ik 13 stukjes deeg van 60 - 65 gram. Deze stukjes vorm ik tot bolletjes en ik leg ze in de ingevette vlaaipan: 1 in het midden, 4 daar omheen en 8 langs de buitenrand. Als de bolletjes in volume verdubbeld zijn in de narijs, worden ze in een hete oven (225 graden) in 15 minuten gebakken. Dit is het basisrecept. Natuurlijk kun je van alles door het deeg doen, of over de bolletjes strooien. Door het deeg bijvoorbeeld: kruiden, gedroogde tomaat, olijven, fetablokjes, stukjes cervelaat enzovoorts. Of op de zoete toer: suikerparels, kaneel, gedroogd fruit enzo. En óp de bolletjes kunnen natuurlijk alle denkbare pitten en zaden.

Kortom: fijne vorm, die echt bij de basisuitrusting van je keuken hoort!

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf u dan hier in...

Blog

Lees achtergrond informatie, het verhaal achter de producten, handige tips en gebruiksaanwijzingen op de blog 'Eenvoudig Leven'

© 2015 - 2024 Eenvoudig Leven Shop | sitemap | rss