Extract - Vanille - 60 ml
Extract Vanille, biologisch, 60 ml
Vanille extract kun je best zelf maken. Maar eerlijk is eerlijk: zo lekker als dit krijg je het hoogstwaarschijnlijk niet! Voor dit vanille extract zijn de allerbeste peulen uit Madagascar gebruikt en dat proef je beslist!
Je hebt maar een heel klein beetje nodig om van alles en nog wat nèt een wat spannender smaak te geven. Doe wat druppels door je cakebeslag, je pannenkoekenbeslag, je kapseldeeg. Een drupje door de slagroom (voordat je die klopt), door de kwark, de yoghurt. Of maak op een super simpele manier vanillevla:
Recept
1 liter melk
80 gram maizena
80 gram suiker (of minder, als je niet zo'n zoetekauw bent)
een paar druppels vanille extract
Neem een kopje van de melk. Breng de rest aan de kook. NB: gebruik een pan met dikke bodem, die niet snel aanbrandt! Roer intussen van de maizena, de suiker en de melk een klontvrij papje. Voeg het papje aan de kokende melk. Roer nog een minuutje stevig door. Roer er tenslotte het vanille extract door. De pap is wit. Ja, ja, lekker en zonder kleurstof :-). Wil je geen vel? Leg dan even een velletje huishoudfolie op de vla en laat dan afkoelen.
Ingredienten:
Water, organische alcohol(35%), Organische vanillepeul- extracten (3%).
Bewaaradvies: Op een koele, donkere plaats.
Waarschuwing: Dit product is brandbaar, buiten het bereik van open vuur houden, vermijd contact met ogen, mond en huid.
Uitsluitend voor gebruik in levensmiddelen.
Misoogsten
Vanwege misoogsten op Madagascar is de vanilleboon schaars en dus duur op dit moment...