Gastenboek

                             


  • Geplaatst door Teunie Luijk
    Dag Ingrid,
    Beide zijn inderdaad gluten- en lactosevrij. Evenals onze Italiaanse kruidenmix.
    Teunie
  • Geplaatst door Ingrid van Deudekom
    Beste Teunie,
    Zijn de nasikruiden en de bouillonpoeder uit je winkeltje beide gluten- en lactosevrij? Alvast bedankt voor het beantwoorden.
    groeten van Ingrid
  • Geplaatst door Teunie Luijk
    Hallo Diny,
    Ik heb het even opgezocht: http://eenvoudigleven.blogspot.nl/2013/11/brood.html

    Teunie
  • Geplaatst door diny lenderink
    Hallo Teunie, Jij hebt ooit eens geschreven hoe je brooddeeg eerst in de broodbakmachine kneed en dan in de oven. Maar ik kan het niet terug vinden. Moet ik het dan ook laten rijzen in de machine? Ik wil het dan toch graag proberen in de oven. Alvast bedankt.
    Groetjes,
    Diny
  • Geplaatst door Teunie Luijk
    Dag Diny, Deze klacht is wat ik eigenlijk altijd hoor op de workshops. In alle jaren dat ik broodbakworkshops geef, is er maar 1 vrouw geweest, die tevreden was over het mals blijven van machinegebakken brood. Ik adviseer: ga in de oven bakken. Is echt veel lekkerder, veel praktischer vorm brood, lekkerder korst, en lang(er) mals. Of misschien broodverbeteraar toevoegen. Dat hebben we in verschillende vormen: broodcrème in poedervorm, gewoon broodverbeteraar en moutmeel (wat ook een donkere kleur geeft).
    Teunie
  • Geplaatst door diny lenderink
    Hallo Teunie, Ik bak brood in de bakmachine, maar de volgende dag vind ik het aardig droog, wat kan ik hier aan doen? Heb je misschien een tip voor mij?
    Groetjes,
    Diny
  • Geplaatst door Teunie Luijk
    Dag Else,
    U vraagt, wij draaien. Het is weer aangevuld
    Teunie
  • Geplaatst door Else
    Dag Teunie,
    Wordt de Naif vette creme mog aangevuld? Met dit weer hebben we zulke schrale wangen
    Bedankt vast!
    Groet, Else
  • Geplaatst door Teunie Luijk
    Dag Janet,
    Je staat inderdaad op voor 23 maart. Het systeem stuurt automatisch een e-mailtje met de bevestiging, het adres etc. Wellicht is dat in je spambox terecht gekomen?
    Hartelijke groeten van Teunie
  • Geplaatst door Janet Achterberg
    Dag Teunie,
    Ik stuur even zo een berichtje omdat ik niet weet hoe ik het anders moet doen. Enige tijd geleden heb ik mij opgegeven voor 1 van jouw workshops broodbakken. (23 maart als ik het goed heb onthouden) ik heb echter niks meer gehoord over mijn aanmelding. Dus vraag mij af of deze goed is ontvangen
    Groetjes janet
  • Geplaatst door Teunie Luijk
    Dag Yvonne,
    In de bestelling werd niet om een recept gevraagd. Het zit er niet automatisch bij. Maar ik stuur het met alle plezier toe! Het komt per e-mail.
    Hartelijke groeten van Teunie
  • Geplaatst door IJvonne Veltmeijer
    Goedenavond,bij de laatste bestelling heb ik ook een Akkergoud-broodmix uit oma's

    tijd gekregen maar helaas zonder recept . Kunt U dat alsnog mailen of toesturen ?

    Bij voorbaat hartelijk dank ! Mijn adres is : Het Schar 73 postcode 8332 CN te Steenwijk.
  • Geplaatst door Marian van Velzen
    Hallo Teunie,
    Bij mijn laatste bestelling heb ik twee pakjes gist van 125 gr ontvangen.
    Ik had er maar één besteld en betaald. Nu heb ik geprobeerd om €1.25 over te maken maar dat lukt niet. Ik wil dat pakje gist best betalen, gist bederft niet zo snel, maar hoe doe ik dat? Met vriendelijke groet, Marian van Velzen
  • Geplaatst door teunie luijk
    Dag martine,
    Helaas moet ik inderdaad weer veel mensen teleurstellen. Ik ga deze week kijken of ik nog wat datums in kan plannen. Een reservelijst doe ik niet (meer). Dat heb ik eerder wel gedaan, maar gaf enorm veel werk/administratieve rompslomp. Houd de agenda maar in de gaten. Het gaat echt een keer lukken. De aanhouder wint! Ik heb wel vaker mensen op de workshop gehad, die het ook al heeeeeel lang probeerden er tussen te komen. Ooit komt het!
  • Geplaatst door Martine Santinge
    Dag Teunie, ik wil dolgraag samen met mijn moeder naar een workshop van jou, maar ik vang steeds achter het net. Het is waarschijnlijk niet mogelijk, maar zouden we op een 'reserveplek´ kunnen of alvast voor een volgende keer genoteerd ?
    Hartelijke groet, Martine
  • Geplaatst door Teunie Luijk
    Dag Rachel,
    Met alle plezier! Mail je even (ik vind je order zo snel niet terug voor jouw e-mailadres). Dan zal ik via beantwoorden de handleiding toezenden. Mijn mailadres: info@eenvoudiglevenshop.nl
  • Geplaatst door Rachel
    Dag, ik heb vorige week een bestelling gedaan met de krentenbroodmix/oliebollenmix. Hier wil ik graag een kerststol van maken. Ik heb zelf amandelspijs gemaakt.
    Zou u mij de handleiding voor het maken willen sturen?
  • Geplaatst door Nelleke Ditsel
    Voor hoeveel oliebollen is de mix? Lieve groeten, Nelleke
  • Geplaatst door Anita
    Vandaag voor de eerste keer vanuit het basispakket een volkoren sesambrood gebakken. Het is super goed gelukt en de smaak is raak!
  • Geplaatst door Teunie Luijk
    Dag Roelien,
    Je kunt gewoon op gevoel zaden, pitten, noten toevoegen aan het deeg. Je doet sneller te weinig, dan teveel. Je hoeft aan de samenstelling verder niets te veranderen. Ik doe altijd alleen extra vocht erbij, als ik iets toevoeg, wat vocht opneemt (zoals zuidvruchten).
    Halverwege de kneedtijd kun je voor de zekerheid je deeg even controleren. Het mag niet plakken, maar moet wel soepel en elastisch zijn. Is het te nat, dat doe je er een lepel bloem of meel bij. Is het niet soepel, dan is het te droog en voeg je een klein beetje vocht toe.
    Veel suc6!
    Teunie
  • Geplaatst door Roelien
    Het bestelde bassispakket heb ik ontvangen. Er zit ook granenmix bij wat ik mee kan bakken in brood. Hoe wordt dan de samenstelling van het recept? Minder meel of meer water of kan dat gewoon hetzelfde blijven.
  • Geplaatst door Renée
    Ha, dank je wel! Ik heb 'm voor Pasen gemaakt (toen uiteraard een paasstol😄) en het was enorm lekker en heel goed gelukt met het bijpassende recept. We zitten ons alweer te verheugen!
  • Geplaatst door Teunie Luijk
    Dag Renée,

    Je gebruikt hiervoor onze krentenbroodmix. Ik ben al aan het zoeken geweest voor de handleiding voor de kerststol, maar Willem wil graag nieuwe foto´s daarop :-). Dus dat moet tussen nu en volgende week ergens gebeuren en dan komt er weer een pakket in de shop
  • Geplaatst door Renée
    Beste Teunie,

    komt er binnenkort ook weer mix voor krentenbrood/kerststol in voorraad? De amandelspijs heb ik gisteren alvast besteld!

    hartelijke groet,
    Renée
  • Geplaatst door teunie luijk
    Dag Berthine,
    Er staan weer twee pakjes broodverbeteraar in de shop. Meestal ga ik op dinsdag of woensdag naar de molen en dan komt er weer nieuwe voorraad.

    Teunie
  • Geplaatst door Berthine
    Goedenavond, wanneer denkt u de broodverbeteraar weer op voorraad te hebben?
    roeten Berthine
  • Geplaatst door teunie luijk
    Jannie, ik stuur het recept per e-mail toe!
    Teunie
  • Geplaatst door teunie luijk
    Dag Roelien, Luchtig brood bakken is inderdaad een kunst(je). Als je het niet luchtig krijgt, kan dat veel oorzaken hebben. Goede kwaliteit meel/bloem is eerste vereiste. Helaas wil meel van de molen niet automatisch inhouden, dat het ook goed is. Ik heb heel wat meel geprobeerd in het verleden. Het meel van de Driekleur (wat ik verkoop) is altijd weer het best bevallen. (en dat is ook, wat ik steeds opnieuw hoor van mijn klanten!). Daarna is verse gist belangrijk (niet een verpakking die lang(er) open staat). En tenslotte het ambacht: niet teveel en niet te weinig water, de juiste temperatuur, voldoende vet, rijstijden van de 1e en de 2e rijs. Je vindt de aanwijzingen hiervoor in de fotohandleiding bij het bakpakket.
  • Geplaatst door Jannie Aerts
    Hallo Teunie,

    Vorige week heb ik de akkergoud broodmix bij je besteld maar ik was vergeten aan te geven dat ik ook graag het recept wil. Kan ik de broodjes gaan bakken!
    Bedankt voor de snelle servic
  • Geplaatst door Roelien
    Goedenmiddag
    Al eerder heb ik geprobeerd om brood te bakken. Kneden doe ik in de broodbakmachine en bakken in een houtgestookt fornuis. Het brood wordt te stijf. Ik meen zelf dat de tweede rijs niet goed gaat of kan het aan de oven liggen. Het meel kwam van de molen. Nu ben ik van plan een starterspakket te bestellen maar mijn vraag is eerst, wat gaat er niet goed. We eten normaal brood van de warme bakker dus daar moet het mee te vergelijken zijn.
  • Geplaatst door teunie luijk
    Hallo Debora, Dat is heel goed mogelijk. Je hebt 1 pak per brood nodig. Bij het vormen vorm je het deeg tot een lang sliert. Die leg je in de ingevette wonderpan. Het begin en het einde van de sliert goed tegen elkaar laten vallen. Bestrijken met melk en bakken op een klein pitje.
    Teunie
  • Geplaatst door Debora
    is het mogelijk om krentenbrood in de wonderpan te bakken en hoeveel pakken mix heb ik dan nodig?
  • Geplaatst door teunie luijk
    Dag mariska, Donker brood is bijvoorbeeld waldhorn, kloosterbrood en zonneoogst. Maar je kunt ook moutmeel aan het gewone tarwemeel toevoegen. Moutmeel is per 200 gram bij ons te koop: https://www.eenvoudiglevenshop.nl/a-50232658/bak-je-eigen-brood/moutmeel-200-gram/
  • Geplaatst door Marischka
    Goedemorgen. Bedankt voor de snelle levering en het eerste brood is gebakken en inmiddels al op.
    Als je heel donker brood wil welke meel kan je dan gebruiken.

    Met vriendelijke groet,
    Marischka.
  • Geplaatst door Teunie
    Dag Maaike,
    Er komen drie dingen bij me op: helpt het misschien om iets langer of iets heter te bakken, zodat het bladerdeeg wat knapperiger is? 2: Gebruik je misschien appels, die veel vocht bevatten? De ene soort is veel sappiger dan de andere. Als je een sappige soort gebruikt, kun je de appelstukjes samen met een eetlepel custard (en suiker/kaneel/rozijen) in een kom omschudden en daarna op de bladerdeeglapjes leggen. De custard bindt het vocht. Ik doe dat ook altijd bij appeltaart, anders krijg je zo´n kleffe bodem. 3) laat je de flappen op een rooster afkoelen? Dat werkt beter dan op de bakplaat. Veel succes!
  • Geplaatst door maaike van tuijl
    hallo Teuni,
    mn vraag heeft niet zo zeer met de shop te maken,
    ik bak appelflappen, ze lijken goed gelukt, maar zodra ze afkoelen worden ze slap
    wat kan daar de reden van zijn ?

    groeten
    maaike
  • Geplaatst door teunie luijk
    Dag Daniëlle, de chunks kunnen inderdaad op koekjes. Ze zijn bakvast en lopen dus niet uit. Het mooist is om ze dan wat in het koekdeeg te duwen, óf door het deeg te kneden.
    Hartelijke groeten van Teunie
  • Geplaatst door Danielle
    Beste Teunie

    Zijn de chocoladechunks geschikt om boven op koekjes te gebruiken?
  • Geplaatst door Teunie Luijk
    Dag Ans,
    Er was inderdaad iets misgegaan en de 5 kilo meel is vandaag bij postnl gebracht. Het zal morgen worden afgeleverd.

    Teunie
  • Geplaatst door Teunie Luijk
    Dag Truus,

    Ik zal het broodjesrecept naar je mailen. Ik gebruik broodbakmachines voor het kneden van mijn degen. Daar kan 1 deeg voor 1 groot brood tegelijk in. Om drie broden tegelijk in de oven te bakken, heb ik dus drie broodbakmachines staan, die voor me kneden. Gewone huishoudapparatuur kan die hoeveelheid deeg niet aan. Brooddeeg is namelijk zwaar en stug en daarvoor heb je dan te weinig vermogen. Je hebt professionele apparatuur nodig, die op krachtstroom gaat. Maar zo met drie bbm´s op een rijtje gaat het prima
  • Geplaatst door Ans Borsje Smit
    Ha Teunie, mijn bestelling was er snel, maar niet alles is geleverd, komt de rest later of is er iets aan je aandacht ontsnapt? Kan gebeuren, maar ik wil het nog wel graag geleverd hebben. Het nummer van de orderbon was: 20171095. Het gaat om 5 kg volkoren tarwemeel. Ik heb wel alles betaald.
  • Geplaatst door Truus van den Berge
    Beste Teunie,

    Ik heb gisteren meel bij je besteld maar ben vergeten te vragen naar het recept van de broodjes. Kun je dit nog mailen? Wat voor kneed machine gebruik jij voor zoveel broden?
    hartelijke groet,
    Truus van den Berge
  • Geplaatst door Jenny
    Bedankt voor de snelle levering van het pakket!! En voor het leuke cadeautje
  • Geplaatst door Teunie
    Dag Corrie, reken voor broodverbeteraar 1 procent van het totaal gewicht aan meel/bloem. Bak je dus een brood van 750 gram meel/bloem, dan voeg je er 7,5 gram broodverbeteraar aan toe. Uiteraard komt het niet op een halve gram nauwkeurig, hoor :-). Fijn dat je blij bent met de snelle levering!
  • Geplaatst door corrie
    Lieve teunie,dank je wel voor de supersnelle levering en de altijd lieve presentjes erbij,kun je mij ook vertellen hoeveel broodverbeteraar er bij het deeg van een brood moet,en natuurlijk ook dank voor je kinderen,liefs corrie
  • Geplaatst door Teunie Luijk
    Leuk om te lezen Annemiek! Loop je ergens tegenaan, mail me gerust
  • Geplaatst door Annemieke
    Vorige week zaterdag een grote doos binnen gekregen met spullen om mijn 1e brood te bakken en vandaag dan eindelijk geprobeerd. Het resultaat is heerlijk! Hopelijk gaan er nog veel broden volgen;-)
  • Geplaatst door Teunie Luijk
    Dag Ans,
    Dat is een lastige! De basis van muesli is havervlokken/tarwevlokken. Daarnaast kun je variëren met toevoegingen zoals zonnebloempitten, rozijnen, sesamzaad, lijnzaad etcetera. Ik denk dat je deze spullen ook los kunt kopen bij een wat grotere supermarkt en waar op de verpakking staat aangegeven of het in een fabriek wordt verpakt waar ook pinda's worden verpakt?
  • Geplaatst door ans kruijswijk
    hallo Teunie. Ik heb een vraagje, Kun jij mij helpen ? Ik wil graag muesli eten, maar in de supermarkt is alleen muesli die in fabrieken waar ook pinda's gebruikt worden, en ik heb een pinda allergie . ik eet nu s morgens alleen yoghurt of kwark en dat begint echt te vervelen. Heel hartelijk dank voor een evt. bericht. Ans.
  • Geplaatst door Dineke
    Dag Teunie, bijna vergeten je een berichtje van ontvangst te sturen. Het pakket was de volgende dag al binnen. Heerlijk met allemaal lekkers en een grappig kadootje: dankjewel 😀
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Basispakket "Bak je eigen brood"

Speciaal voor de mensen die graag hun eigen brood willen bakken, heb ik een mooi, compleet, basispakket samengesteld. Met dit pakket kun je direct aan de slag.

Nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf u dan hier in...

Meer achtergrond informatie?

Lees het verhaal achter de producten, handige tips en gebruiksaanwijzingen op de blog 'Eenvoudig Leven'

Gastenboek

  • 16-02-2018 - Dag Ingrid,
    Beide zijn inderdaad gluten- en lactosevrij. Evenals onze Italiaanse...  lees meer
  • 13-02-2018 - Beste Teunie,
    Zijn de nasikruiden en de bouillonpoeder uit je winkeltje...  lees meer
  • 09-02-2018 - Hallo Diny,
    Ik heb het even opgezocht: http://eenvoudigleven.blogspot.nl/2013/11/brood.html

    Teunie lees meer
Plaats een bericht
© 2015 - 2018 Eenvoudig Leven Shop | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Twitter (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitter pagina te volgen. Deze button werkt door middel van code die van Twitter zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Affiliate marketing (marketing cookies): Deze cookies gebruiken wij om partnersites (affiliates, zoals Daisycon, TradeTracker en Cleafs) te belonen voor hun bijdrage aan de verkoop. Review sites (marketing cookies): Wij worden graag door klanten beoordeeld. Hiervoor gebruiken we een review site zoals The Feedback Company. Deze plaatst cookies voor een juiste werking. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.