Gastenboek

                             


  • Geplaatst door teunie luijk
    Hallo Debora, Dat is heel goed mogelijk. Je hebt 1 pak per brood nodig. Bij het vormen vorm je het deeg tot een lang sliert. Die leg je in de ingevette wonderpan. Het begin en het einde van de sliert goed tegen elkaar laten vallen. Bestrijken met melk en bakken op een klein pitje.
    Teunie
  • Geplaatst door Debora
    is het mogelijk om krentenbrood in de wonderpan te bakken en hoeveel pakken mix heb ik dan nodig?
  • Geplaatst door teunie luijk
    Dag mariska, Donker brood is bijvoorbeeld waldhorn, kloosterbrood en zonneoogst. Maar je kunt ook moutmeel aan het gewone tarwemeel toevoegen. Moutmeel is per 200 gram bij ons te koop: https://www.eenvoudiglevenshop.nl/a-50232658/bak-je-eigen-brood/moutmeel-200-gram/
  • Geplaatst door Marischka
    Goedemorgen. Bedankt voor de snelle levering en het eerste brood is gebakken en inmiddels al op.
    Als je heel donker brood wil welke meel kan je dan gebruiken.

    Met vriendelijke groet,
    Marischka.
  • Geplaatst door Teunie
    Dag Maaike,
    Er komen drie dingen bij me op: helpt het misschien om iets langer of iets heter te bakken, zodat het bladerdeeg wat knapperiger is? 2: Gebruik je misschien appels, die veel vocht bevatten? De ene soort is veel sappiger dan de andere. Als je een sappige soort gebruikt, kun je de appelstukjes samen met een eetlepel custard (en suiker/kaneel/rozijen) in een kom omschudden en daarna op de bladerdeeglapjes leggen. De custard bindt het vocht. Ik doe dat ook altijd bij appeltaart, anders krijg je zo´n kleffe bodem. 3) laat je de flappen op een rooster afkoelen? Dat werkt beter dan op de bakplaat. Veel succes!
  • Geplaatst door maaike van tuijl
    hallo Teuni,
    mn vraag heeft niet zo zeer met de shop te maken,
    ik bak appelflappen, ze lijken goed gelukt, maar zodra ze afkoelen worden ze slap
    wat kan daar de reden van zijn ?

    groeten
    maaike
  • Geplaatst door teunie luijk
    Dag Daniëlle, de chunks kunnen inderdaad op koekjes. Ze zijn bakvast en lopen dus niet uit. Het mooist is om ze dan wat in het koekdeeg te duwen, óf door het deeg te kneden.
    Hartelijke groeten van Teunie
  • Geplaatst door Danielle
    Beste Teunie

    Zijn de chocoladechunks geschikt om boven op koekjes te gebruiken?
  • Geplaatst door Teunie Luijk
    Dag Ans,
    Er was inderdaad iets misgegaan en de 5 kilo meel is vandaag bij postnl gebracht. Het zal morgen worden afgeleverd.

    Teunie
  • Geplaatst door Teunie Luijk
    Dag Truus,

    Ik zal het broodjesrecept naar je mailen. Ik gebruik broodbakmachines voor het kneden van mijn degen. Daar kan 1 deeg voor 1 groot brood tegelijk in. Om drie broden tegelijk in de oven te bakken, heb ik dus drie broodbakmachines staan, die voor me kneden. Gewone huishoudapparatuur kan die hoeveelheid deeg niet aan. Brooddeeg is namelijk zwaar en stug en daarvoor heb je dan te weinig vermogen. Je hebt professionele apparatuur nodig, die op krachtstroom gaat. Maar zo met drie bbm´s op een rijtje gaat het prima
  • Geplaatst door Ans Borsje Smit
    Ha Teunie, mijn bestelling was er snel, maar niet alles is geleverd, komt de rest later of is er iets aan je aandacht ontsnapt? Kan gebeuren, maar ik wil het nog wel graag geleverd hebben. Het nummer van de orderbon was: 20171095. Het gaat om 5 kg volkoren tarwemeel. Ik heb wel alles betaald.
  • Geplaatst door Truus van den Berge
    Beste Teunie,

    Ik heb gisteren meel bij je besteld maar ben vergeten te vragen naar het recept van de broodjes. Kun je dit nog mailen? Wat voor kneed machine gebruik jij voor zoveel broden?
    hartelijke groet,
    Truus van den Berge
  • Geplaatst door Jenny
    Bedankt voor de snelle levering van het pakket!! En voor het leuke cadeautje
  • Geplaatst door Teunie
    Dag Corrie, reken voor broodverbeteraar 1 procent van het totaal gewicht aan meel/bloem. Bak je dus een brood van 750 gram meel/bloem, dan voeg je er 7,5 gram broodverbeteraar aan toe. Uiteraard komt het niet op een halve gram nauwkeurig, hoor :-). Fijn dat je blij bent met de snelle levering!
  • Geplaatst door corrie
    Lieve teunie,dank je wel voor de supersnelle levering en de altijd lieve presentjes erbij,kun je mij ook vertellen hoeveel broodverbeteraar er bij het deeg van een brood moet,en natuurlijk ook dank voor je kinderen,liefs corrie
  • Geplaatst door Teunie Luijk
    Leuk om te lezen Annemiek! Loop je ergens tegenaan, mail me gerust
  • Geplaatst door Annemieke
    Vorige week zaterdag een grote doos binnen gekregen met spullen om mijn 1e brood te bakken en vandaag dan eindelijk geprobeerd. Het resultaat is heerlijk! Hopelijk gaan er nog veel broden volgen;-)
  • Geplaatst door Teunie Luijk
    Dag Ans,
    Dat is een lastige! De basis van muesli is havervlokken/tarwevlokken. Daarnaast kun je variëren met toevoegingen zoals zonnebloempitten, rozijnen, sesamzaad, lijnzaad etcetera. Ik denk dat je deze spullen ook los kunt kopen bij een wat grotere supermarkt en waar op de verpakking staat aangegeven of het in een fabriek wordt verpakt waar ook pinda's worden verpakt?
  • Geplaatst door ans kruijswijk
    hallo Teunie. Ik heb een vraagje, Kun jij mij helpen ? Ik wil graag muesli eten, maar in de supermarkt is alleen muesli die in fabrieken waar ook pinda's gebruikt worden, en ik heb een pinda allergie . ik eet nu s morgens alleen yoghurt of kwark en dat begint echt te vervelen. Heel hartelijk dank voor een evt. bericht. Ans.
  • Geplaatst door Dineke
    Dag Teunie, bijna vergeten je een berichtje van ontvangst te sturen. Het pakket was de volgende dag al binnen. Heerlijk met allemaal lekkers en een grappig kadootje: dankjewel 😀
  • Geplaatst door Teunie Luijk
    Dag Pia,
    Oeps, dat is dan verkeerd gegaan. Je mag het meel houden, want terugsturen is erg duur. Als je er zelf niets mee kunt, dan weet je er misschien wel iemand blij mee te maken?
  • Geplaatst door P.Luth-Mezach
    Dag Teunie. Vanmiddag het pakketje ontvangen,maar er was 5 kg Volkoren Tarwemeel bij,dit heb ik niet besteld en ook niet betaald.
    Kan ik dit terug sturen.
    Met vriendelijke groet Pia.
  • Geplaatst door Teunie Luijk
    Ik bakte de afgelopen dagen deze twee keer: http://www.ekodis.nl/flapjacks-zonder-suiker/. Maar misschien heb je juist geen amandelmeel of dadels in huis. Zoek dan eens op havermoutrepen of havermoutplaatkoek. Let wel op, dat je dan een recept neemt waarin havervlokken worden gebruikt. Havermout is anders (voorgestoomd) en geeft echt een heel ander resultaat. Wat je bij mij hebt gekocht zijn haverVLOKKEN. Overigens ook super lekker als ontbijt. Hebben we vanmorgen nog op. Per persoon een klein kopje vlokken, idem water, idem melk. Koken met een snufje zout (10 minuten laten pruttelen). Eten met wat je lekker vindt. Wij aten het vanmorgen met rozijnen erdoor en erop: schepje honing, schepje zelfgemaakte appelmoes en een klontje roomboter. MMMMM!
  • Geplaatst door corrie
    Hoi teunie,ik smul altijd van je verhalen,en las over havermoutkouk,heb je daar ook een recept van,heb nog een grote zak havermout staan van jou,liefs corrie
  • Geplaatst door Els Kerkhoff
    Dag Teunie,
    Hartelijk voor de snelle levering van het broodbakpakket en het leuke geurige kadootje. Lieve groet, Els
  • Geplaatst door Teunie Luijk
    Dag Maaike,
    Ik heb geen ervaring met het bakken van cake zonder zuivel en zonder suiker. Maar ik vond wel veel recepten. Daar zit vast wel iets bij: http://www.mytastenld.com/z/cake-zonder-suiker-en-melk.html
  • Geplaatst door maaike van Tuijl
    hallo Teuni

    weet jij soms een recept voor cake/koekjes zonder zuivel en suiker?

    groeten
    maaike van Tuijl
  • Geplaatst door Nel Scheurwater
    Hallo Teuni

    Na lang getob met deeg maken in de standmixer en kneden heb ik toch maar een broodbakmachine aangeschaft. Omdat jij fijne producten levert en ik dit keer goed wil beginnen heb ik het basispakket aangeschaft met nog wat extra dingen.

    Ben zo jaloers op jouw kundige koken en bakken dat ik vanaf vandaag ook meer zelf dingen wil gaan maken. Hopenlijk gaat me dat nu lukken. Ik zit dikwijls te watertanden als ik de blog lees.

    Alvast bedankt voor het verwerken. Groetjes Nel.
  • Geplaatst door Henny van der spek
    Hartelijk dank voor het lekkere zeepje bij mijn bestelling !
    Lieve groet en Sccs gewenst !! Henny
  • Geplaatst door Ria
    Hartelijk bedankt voor de nette en snelle verzending van mijn bestelling!
  • Geplaatst door Teunie Luijk
    Hallo Jane,
    Akkergoud kan inderdaad prima zonder broodbakmachine gebruikt worden. Zelf gebruik ik de broodbakmachine alleen maar om te kneden. Maar dat kan uiteraard ook met de hand of met een keukenmachine.
  • Geplaatst door Teunie Luijk
    Hallo Linda,
    Ik gebruik altijd riblappen voor hachee. Snijd het in blokjes en kruid het met de kruiden (22 gram per kilo). Braad de vleesblokjes aan in margarine. Blus af met een scheutje azijn en sudder ze daarna tot ze gaar zijn, maar nog niet uit elkaar vallen. Schep de vleesblokjes uit de pan. Bak uienringen (eventueel met een klodder appelstroop) licht aan in een koekenpan en schep ze in de vleesjus. Leg de vleesblokjes er bovenop. Dek af met één of twee plakken ontbijtkoek. Laat sudderen tot het alles botermals is. Lekker met een kruimige aardappel (en rode kool).
  • Geplaatst door Jane Schalk
    Kan ik met de akkergoud broodmix ook een brood bakken zonder de broodbak machine .
  • Geplaatst door Linda Goudriaan
    Goedemiddag,

    Een poosje terug heb ik de hachje kruiden besteld en nu wil ik dat graag gaan maken. Heeft u nog een lekker recept hiervoor?
    Groetjes Linda
  • Geplaatst door Teunie Luijk
    Hallo Diny,
    Krentenbrood of rozijnenbrood maak je van bloem. Je kunt tarwebloem nemen, maar bijvoorbeeld ook akkergoud, wat heel zacht brood geeft. Op 500 gram bloem neem je normaal gesproken 300 water. Dat vervang je nu door 2 eieren en dan aanvullen met water of melk tot 300 ml. Ik gebruik als vetstof bij dit brood roomboter. De rozijnen of krenten kneed je pas op het laatst door het deeg.Ik gebruik 350 gram krenten/rozijenen. Daarna gewoon voorrijs, vormen, narijs, zoals in de beschrijving staat. Vlak voordat het de oven ingaat bestrijk je het deeg voorzichtig met een kwastje melk. Direct uit de oven lak je het brood af met een kwastje gesmolten roomboter. Wil je een gele kleur en het typische sinaasappelsmaakje wat je in rozijnenbrood uit de winkel tegenkomt? Dan kun je krentenbroodverbetraar toevoegen. Is erg lekker, maar uiteraard niet helemaal puur-natuur ;-).
  • Geplaatst door Diny Lenderink
    Hallo Teunie,
    Heb nu al een paar keer brood gebakken en het is goed gelukt, beschrijving heel duidelijk. Nu heb ik nog een vraagje, hoe bak je krentenbrood of rozijnenbrood?
    b.v.d. Diny
  • Geplaatst door Teunie Luijk
    Dag Bertine,
    De meeste broodbakmachines kunnen een brood van 1100 gram of méér aan. Een brood uit de winkel weegt 800 gram. Zo kun je een beetje vergelijken wat bij je past. Overigens vult zelfgebakken brood véél meer, dan brood van de bakker/uit de winkel.
  • Geplaatst door Marieke
    Dag Teunie,

    Fijn dat je na wil gaan of er een pitten/zadenmix is zonder havervlokken. Ik hoor het graag!,
    Dank je en een fijne werkweek,

    Marieke
  • Geplaatst door Bertine
    Ha Teuny,
    Voor mijn verjaardag veel fooitjes ontvangen om een broodbakmachine te gaan kopen. Waarmee kan ik met een gezin van 6 personen het beste starten??
    Groetjes Bertine
  • Geplaatst door Teunie Luijk
    Dag Marieke,

    Dat is een goed plan. Ik ga er eens achterheen. Misschien heeft m'n leverancier zoiets ook wel in het assortiment.
  • Geplaatst door Marieke
    Dag Teunie,

    Mag ik je vragen of je misschien in de toekomst een zaden-mix zonder havermout- vlokken kunt samenstellen? Ik gebruik de zaden-mix voor salades etc. en dan zijn havermout-vlokken niet zo lassend. Hoop dat het kan!

    Groeten van Marieke uit Den Bosch
  • Geplaatst door Teunie Luijk
    Hallo Clazien, Zelfgebakken basisbrood (van gewoon meel/bloem, water, gist, zout, olie) is zelfgebakken een stuk goedkoper. Alleen niet wanneer je enkel prijs vergelijkt. Wel als je de voedzaamheid erbij betrekt. Zelfgebakken brood is veel voedzamer en omdat je het zelf snijdt (en dus iets dikkere sneetjes kunt snijden) heb je maar een paar sneetjes nodig om verzadigd te zijn. Dat scheelt veel beleg!
    Mijn basisbroden komen op circa 1,25 per brood van 1200 gram. Daarbij koop ik meel/bloem en gist in het groot in. Dat scheelt.
  • Geplaatst door clazien
    Ik bak ook al jaren zelf. maar ik moet net als velen gaat bezuinigen op alles.Nu hebben mijn man en ik een meeningsverschilt van wat nu goed koper is . brood kopen in de supermarkt of zelf bakken gezien er stroom ook bij komt kijken. heeeelp
  • Geplaatst door henny de koning
    Goedeavond !
    het eerste brood ligt al op de plank :}
    het zag er prachtig uit , rook heerlijk en proeven gebeurd morgenochtend :}
    En gebakken in de broodmachine , ging super goed !
  • Geplaatst door Teunie Luijk
    Dag Hennie,
    De temperatuur van een electrische oven moet altijd 10% hoger dan hetelucht. Je komt dan dus op 220 graden. Overigens is elke oven anders en moet je het beschouwen als een richtlijn.
    Fijn dat het pakketje blij ontvangen werd :-)
  • Geplaatst door Aleida
    Bedankt voor de leuke presentje bij mijn bestelling!
  • Geplaatst door henny de koning
    Hallo Teunie
    Bedankt voor het keurig verzorgde broodbakpakket voor de verjaardag van mijn moeder .
    haar vraag was : het brood moet op 200 graden in een heteluchtoven, maar op hoeveel graden met een electr. oven ?
    vriendelijke groeten ,
    henny.
  • Geplaatst door Jacqueline
    Voor het eerst kruiden, muesli en boodschappen betseld.
    Alles werd j.l. zaterdag keurig verpakt afgeleverd. Meteen nasi gemaakt met de kruiden. Kom zeker nog eens terug.
  • Geplaatst door corrie
    Super dank teunie,fijne zondag
  • Geplaatst door Teunie Luijk
    Dag Corrie,
    Met 1 op 1 mengen wordt bedoeld, dat je 1 deel waldhornmix neemt en 1 deel bloem. Als je dus voor een recept 500 gram meel nodig hebt, dan neem je 250 waldhorn en 250 bloem. Verder kun je het recept volgen. Wel heb ik gemerkt, dat er iets minder water nodig is. Ik gebruikte op 500 gram meel/bloem 280 ml water.
    Bakze!
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door
  • Geplaatst door

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Basispakket "Bak je eigen brood"

Speciaal voor de mensen die graag hun eigen brood willen bakken, heb ik een mooi, compleet, basispakket samengesteld. Met dit pakket kun je direct aan de slag.

Nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf u dan hier in...

Meer achtergrond informatie?

Lees het verhaal achter de producten, handige tips en gebruiksaanwijzingen op de blog 'Eenvoudig Leven'

Gastenboek

  • 20-11-2017 - Hallo Debora, Dat is heel goed mogelijk. Je hebt 1...  lees meer
  • 20-11-2017 - is het mogelijk om krentenbrood in de wonderpan te bakken...  lees meer
  • 16-11-2017 - Dag mariska, Donker brood is bijvoorbeeld waldhorn, kloosterbrood en zonneoogst....  lees meer
Plaats een bericht
© 2015 - 2017 Eenvoudig Leven Shop | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Twitter (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitter pagina te volgen. Deze button werkt door middel van code die van Twitter zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Affiliate marketing (marketing cookies): Deze cookies gebruiken wij om partnersites (affiliates, zoals Daisycon, TradeTracker en Cleafs) te belonen voor hun bijdrage aan de verkoop. Review sites (marketing cookies): Wij worden graag door klanten beoordeeld. Hiervoor gebruiken we een review site zoals The Feedback Company. Deze plaatst cookies voor een juiste werking. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.