***Bakmix - Eierkoeken - met recept en bakje bakammonium
KORTE THT 15-10-24
Mix voor eierkoeken met zakje bakammonium.
Met deze mix bak je de lekkerste eierkoeken. Je gebruikt het bijgevoegde zakje bakammonium als rijsmiddel.
Werkwijze: Verwarm de oven voor op 240 graden. Los de bakammonium op in 225 ml water. Doe de oplossing bij de mix en klop alles met een garde een paar minuten op. Maak hoopjes beslag op een met bakpapier beklede bakplaat. Het beslag loopt nog uit, dus houd voldoende ruimte tussen de hoopjes. Ik gebruik een ijsboltang om hoopjes van gelijke grootte te krijgen. De mix is voldoende voor 12 tot 14 eierkoeken.
Bak de eierkoeken 6 tot 8 minuten in het midden van de oven. Laat de eierkoeken uitwasemen op een rooster.
Ingrediënten mix: tarwebloem, suiker, magere melkpoeder, plantaardige olie en vet (palm), gedroogd scharreleigeel, gedroogd glucosestroop, zout, melkweiwit, verdikkingsmiddel (e466), natuurlijk aroma
Ingrediënten bakammonium:
- ammonium-bicarbonaat
Allergenen:
- tarwe, ei, melk
voedingswaarde per 100 gram:
- Energie: 1680 kJ
- Energie: 401 kcal
Vetten 6,97 g
- waarvan verzadigde vetzuren: 2,91 g
- waarvan enkelvoudig onverzadigde vetzuren 2,6 g
- waarvan meervoudig onverzadigde vetzuren 0,91 g
Overige:
- Koolhydraten 74,89 g
- waarvan suikers 40,33 g
- Vezels 1,1 g
- Eiwitten 8,38 g
- Zout 0,54 g