Basisproduct - Tarwebloem voor Pizzabodem - 1250 gram

Vorige Artikel 14 van 40 Volgende
€ 2,55 (inclusief btw)

Zelf thuis verse pizza en brood bakken?

Bijgaand een pizzarecept voor het bakken met ons nieuwe bakstaal, pizza net zo knapperig als bij de pizzeria en klaar in slechts 5min:

Deegrecept:

  • 600 g   Eiwitrijk bloem (>12%) bv. pizza- of stokbroodbloem 
  • 320 g   Koud water
  • 12 g    Zout­
  • 6 g     Instant gist
  • 12 g    Olijfolie

Beleg:

  • 240 g   Pizzasaus
  • 300 g   Droge mozzarella, geraspt
  • 600 g   Gesneden groenten
  • Pittige olie (naar smaak)
  • Extra bloem voor bestuiven
  • Mais- of durumgries

Bereiding:

Los het zout goed op in het water. Meng alle overige droge ingrediënten in een kom en voeg daarna het zoute water toe.

Kneed 5 min met de deeghaak of met de hand en voeg daarna langzaam de olie toe en kneed nog 2 min. Laat 10 min rusten.

Verdeel het deeg in 4 gelijken stukken en bol de stukken op tot de bovenkant goed strak staat. Leg de bollen op een plaat met bloem, zorg dat de bollen genoeg ruimte hebben om te rijzen. Strooi wat bloem over de bollen en pak het geheel goed in met vershoudfolie.

Laat minimaal 4 uur rijzen op kamertemperatuur.

Plaats het bakstaal midden in de oven en zet de oven 1,5 uur van tevoren aan op de warmste stand meestal 275-300°C.

Strooi gries op een grote pizzaschep en plaats het deeg er op.

Duw het deeg een beetje plat en plaats je handen er in bidhouding op. Druk nu al draaiende het deeg tot een bodem van ongeveer Ø27 cm.

Controleer of je pizza goed schuift, leg er anders nog wat gries onder.

Verdeel met de achterkant van een lepel 60-70 gr saus over de pizza.

Strooi 75 gram droge mozzarella over de pizza en verdeel toppings naar keuze over de pizza.

Schuif de pizza op het bakstaal en bak voor 4-6 min, laat de kaas niet te donker worden dat is zonde.

Haal de pizza voorzichtig met de schep uit de oven, let op hij is heet!

Naar smaak pittige olie toevoegen en direct opeten!

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf u dan hier in...

Blog

Lees achtergrond informatie, het verhaal achter de producten, handige tips en gebruiksaanwijzingen op de blog 'Eenvoudig Leven'

© 2015 - 2021 Eenvoudig Leven Shop | sitemap | rss